Diferența dintre 4G și 3G la Digi Mobil

După mai multe chinuri, telefoane și sesizări, am reușit să activez serviciul 4G pe un modem Mi-Fi ZTE primit de la DIGI.
Spre marea mea surpriză, diferența nu este chiar atât de mare în ceea ce privește viteza de download între 4G și 3G, doar la upload se simte o oarecare îmbunătățire.

3G 4G
Download 3,1Mbps 5,05Mbps
Upload 0,12Mbps 4,85Mbps

Această constatare am făcut-o în zona Ștefan cel Mare. Poate că în alte zone din capitală sau în alte momente ale zile lucrurile vor sta altfel, am să revin dacă va fi cazul.

Puteți să-mi scrieți în comentarii unde, ce și cum ați constatat voi . Dacă voi avea suficiente date, poate voi face un grafic.

4 răspunsuri la „Diferența dintre 4G și 3G la Digi Mobil”

 1. Mie nu-mi merge 4G-ul neam. Doar 3G țtie. 4G nu am prins cu rahatul ala de modem din poza pe nicăieri. Am zis că mă duc în sediul lor central și filmez cu aparatul vieții nu prinde 4G

 2. Are o buba in setari, habar nu au nici cei de la sediu! Semnal este suficient peste tot in Bucuresti. Trebuie să deconectezi modemul din setarile acestuia de pe http://192.168.90.1 si apoi sa te joci un pic în meniu la „retea”, ai să vezi că va găsi și LTE, după aceea poți să-l lași pe automat că va merge. Dacă nu găsești nicicum, sună-i și mergi peste ei. Eu am avut și o problemă în felul în care au setat SIM-ul, dar s-a rezolvat după 3 săptămâni de insistențe.

  1. m-am jucat. l-am pus pe digi mobil pe 3g/4g
   si doar 3g imi prinde.
   si na, daca as fi in varf de munte as intelege, dar asa…

 3. Asta înseamnă că SIM-ul tău nu are acces în rețeaua LTE, încearcă și cu SIM-ul de pe telefon, dar după ce îi activezi serviciul 4G. Dacă de pe cartela de pe care vorbești nu merge, chiar și cu serviciul 4G activat, înseamnă că ai ghinion și că ești într-o zonă în care chiar nu are acoperire, deși mă îndoiesc.
  Du-te la o reprezentanță DIGI și explică-le acolo ce și cum, dacă ai noroc te rezolvă fetele de acolo ad-hoc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.